star wars különlegességek

FŐOLDAL A jedik A sithek Nar Shaddaa és a trokkon faj Holochron KÉPGALÉRIA Webáruház
Az oldal ezen a részén a sithekről írok. Valaki akkor lehet sith ha a sötét pldalt követi és az erő mestere. A sithnek ismernie és alkalmaznia kell a SITH KÓDEX- et, ami a következő:

Nincs béke, harag van.
Nincs félelem, hatalom van.
Nincs halál, halhatatlanság van.
Nincs gyengeség, sötét oldal van.
Én vagyok a sötétség szíve.
Nem ismerek félelmet,
De félelmet okozok az ellenségeimnek.
Én vagyok a világok pusztítója.
Ismerem a sötét oldal hatalmát.
Én vagyok a gyűlölet lángja.
Az egész univerzum előttem hajol meg.
A sötétségnek áldozom magamat.
Ahol igazi életet találtam
A világosság halálában.

Ezek a dolgok egyértelműnek tűnnek, de meg kell őket vizygálni. Az első két sor a sith lelkében lévő szorultságra és hatalomvágyra utal, ami talán a hierarchiájukból is következik. A harmadik sor szerint régóta vágynak a halhatatlanságra, melynek a tudományát Darth Plagueis kiválóan megtanulta. Tehát el tudta érni hogy mások ne haljanak meg

jediorderA midichlorianok segítségével képes volt életet teremteni. A veszte az lett, hogy a tudását átadta a tanítványának, aki egy éjjel meggyilkolta őt álmában.

A következő négy sor megmutatja a Sith igazi belső énjét. Tehát szeret másoknak félelmet, halált okozni mert ahogy ők mondják: Én vagyok a gyűlölet lángja.

A követkaző sor a hatalomvágyra és az univerzum feletti vágyra utal.

A sötétségnek áldozza magát tehát tökéletesen megbízik abban és a híven szolgálja.

Az utolsó két sor a Jedik elleni gyűlöletüket valamint azt fejezik ki, hogy csak ők a riválisaik.

 

 

 

A Sithek hierarchiája egyszerűnek is tekinthető

  • The Dark Lord of the Sith (A Sith Sötét Nagyura- ebből mindig csak egy van)
  • Sith Lords (Sith lordok- a számukat a képzettségük határozza meg)
  • Dark Jedi ( A legtöbb sötét erőhasználó posztja- a sötét oldal szolgái)

A Sithek fegyverzete:

A Sithek, úgy mint a Jedik egy ősi fegyverrel, a fénykarddal harcolnak. Mindenki elsajátítja a saját küzdési stílusát, valamelyiket a VII. forma közül.

Ezen a képen két legendás mester: Darth Vadernek és az Új Jedirend megalkotójának, Luke Skywalkernek a fénykardja láthatójediorder

Ezeken jól láthatóak a fénykard részletei. A penge színe a benne lévő kristály miatt kapja a színét. Amit a markolat fog körbe. Ennek részei:pengekibocsájtó, pengehossz szabályozó, aktiválógomb, markolat, energiacella és az övre csatolásért felelős gyűrű.

A védelemhez nemelég a fénykardhasználat hanem kell hozzá az erő érzékelése is, ami vezeti a jedi/ Sith kezét.

A Sithek a tudásuk anyagát és a Sith varázslatokat Sith holochronokban őrzik. Amelyek csontvázakkal és Sith varázslatokkal védett templomokban, vagy könyvtárakban kapnak helyetjediorder  Senki se tudja, hogy pontosan mi történt a Sith Birodalom felemelkedése előtt. A fiatal Régi Köztársaság alapította a Jedi Lovagokat, mint egy békefenntartó alakulat, hogy megvédje és fenntartsa a Köztársaság növekedését. A béke és a rend védelmezői voltak, a galaxis tiszta és erősítő lelke. 

A dolgok valahogy megváltoztak. Egy tucatnyi Jedi felfedezte a Sötét Oldal hatalmát, elpártolt a Jedi Kódex eszméitől, és el akarta pusztítani mindazt, amit a Jedik nagy nehezen elértek. A Régi Köztársaság omladozni kezdett ezektől a zsivány Jedi tanításoktól, és a Világos Oldali Jedik segítségével elűzték őket: adtak nekik egy űrhajót és az ismeretlen felé küldték őket. Azt remélték, hogy az ismeretlen és végtelen űr a vesztüket okozza, és a haláluk nem a Köztársaság hibája lesz. 

A dolgok nem úgy történtek, ahogyan a Köztársaság tervezte. A száműzött Jedik felbukkantak a Galaxis másik részén, ami még ismeretlen volt a Köztársaságnak. Ebben a rendszerben egy gyíkszerű, humanoid faj élt, a Sith faj. A Sithek a fekete mágiát gyakorolták, ám a varázslataiknál alig használták az Erőt, és egyesek szerint egyáltalán nem használták a Sötét Oldalt. A társadalmuk 3 rétegre volt felosztva: rabszolgák, harcosok és nemesek. A nemesek gyakran háborúkat indítottak, hogy megmutassák a hatalmukat. Erőszakos társadalom volt, a hódítások korát élte. A sötét jedik rabszolgasorba taszították őket, ám amikor látták hogy uralják az erő sötét oldalát kapcsolatokat hoztak létre velük. Így születtek a későbbi Dark Lodrs Of The Sith- ek.

Rule of the two: Darth Bane, miután elpusztították a sith rendet megalkotta a Rule of the Two szabályt, miszerint csak két Sith lehet, 1 mester és annak tanítványa.

                                                          

 

  John Williams - Star Wars- Emperor's Throne Room .mp3 
   
Found at bee mp3 search engine


www.jediorder.sokoldal.hu
Tetszett ez az oldal? Mutasd meg az ismerőseidnek is!